top of page
DJI_0498.JPG

Alles wat je moet weten over rolluiken en meer!

Waarom rolluiken in uw huis een must zijn

 

Rolluiken zijn niet alleen mooi om te zien, maar hebben ook verschillende voordelen. Zo bieden ze een uitstekende isolatie tegen warmte, koude en geluidsoverlast. Daarnaast zorgen rolluiken voor extra veiligheid en privacy in uw huis. Ook zijn ze zeer duurzaam en gaan ze lang mee. Kortom, rolluiken zijn een slimme investering voor uw huis!

 

Rolluiken en hun prijs

Bij ons ramen en deurenbedrijf bieden we verschillende soorten rolluiken aan tegen verschillende prijzen. De prijzen van onze rolluiken variëren van €500 tot €950, afhankelijk van het type dat u kiest. Voor een correcte op maat gemaakte prijs is het steeds mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Hierbij komen wij langs voor een opmeting en geven wij u alle informatie die u nodig heeft betreffende rolluiken.

 

De verschillende soorten rolluiken

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn rolluiken die aan de buitenkant van het raam worden geplaatst en hebben als voordeel dat ze relatief eenvoudig te installeren zijn. Voorzetrolluiken zijn beschikbaar in verschillende materialen, zoals aluminium, kunststof en hout. Bij de aankoop van voorzetrolluiken kunt u kiezen uit rolluiken met of zonder zonne-energie. Rolluiken op zonne-energie zijn iets duurder in aanschaf, maar ze zijn wel milieuvriendelijker en u heeft geen bedrading nodig. Daarnaast bespaart u op de energiekosten omdat de zon zorgt voor de energievoorziening.

 

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken zijn rolluiken die in het metselwerk of de gevel worden geïntegreerd, waardoor het rolluik niet zichtbaar is wanneer het niet in gebruik is. Opbouwrolluiken bieden een goede isolatie en zijn daarom geschikt voor huizen waar de isolatie nog niet optimaal is. Ze zijn beschikbaar in verschillende materialen en kleuren en kunnen handmatig of elektrisch bediend worden.

 

Elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken worden bediend met een afstandsbediening of een schakelaar. De elektrische bediening biedt extra comfort en veiligheid en is ideaal voor mensen die minder mobiel zijn. Bovendien kunt u met elektrische rolluiken de rolluiken individueel of tegelijkertijd bedienen. Elektrische rolluiken zijn beschikbaar in verschillende materialen en kleuren en kunnen in alle soorten ramen worden geïnstalleerd.

 

De voornaamste voordelen van rolluiken

 

Warmte- en geluidsisolatie: 

Rolluiken bieden uitstekende isolatie tegen koude, warmte en geluid van buitenaf. Dit kan helpen om energie te besparen en uw huis comfortabeler te maken.

 

Beveiliging: 

Rolluiken bieden extra beveiliging voor uw huis, doordat ze inbraak kunnen voorkomen of vertragen.

 

Privacy:

Rolluiken bieden privacy, omdat ze het moeilijk maken om van buitenaf naar binnen te kijken.

 

Lichtregulering:

Rolluiken maken het mogelijk om de hoeveelheid licht in uw huis te regelen. U kunt het rolluik volledig sluiten om volledige duisternis te creëren, of het op een kier zetten om wat natuurlijk licht binnen te laten.

 

Bescherming tegen weersinvloeden:

Rolluiken bieden bescherming tegen weersinvloeden, zoals zware regen, hagel en sneeuw.

 

Eenvoudig in gebruik:

Moderne rolluiken zijn zeer eenvoudig in gebruik, met verschillende bedieningsmogelijkheden, waaronder handmatige, elektrische en automatische bediening.

Wist je datjes over rolluiken

 

Rolluiken kunnen bijdragen aan het verlagen van de energierekening door hun isolerende werking. Hoeveel graden het scheelt met rolluiken, hangt echter af van verschillende factoren, zoals het type rolluik, de dikte van het materiaal, en de kwaliteit van de isolatie. Over het algemeen wordt gesteld dat rolluiken tot wel 6 graden Celsius kunnen schelen, afhankelijk van de omstandigheden.

 

Wat betreft de geluidsisolerende werking van rolluiken, kunnen rolluiken afhankelijk van het type en de kwaliteit van het materiaal tot wel 35 decibel tegenhouden. Het is belangrijk om te weten dat de geluidsisolatie van rolluiken niet alleen afhangt van de dikte en kwaliteit van het materiaal, maar ook van andere factoren zoals de montage en het type glas in de ramen.

 

Wat betreft de besparing van gas, kan het gebruik van rolluiken de warmte-isolatie verbeteren en zo bijdragen aan de verlaging van de energierekening. Het exacte bedrag dat wordt bespaard met rolluiken hangt af van de specifieke situatie en het type rolluik, maar sommige studies tonen aan dat de besparing op de energierekening kan oplopen tot wel 10-15%.

 

 

Erkend Somfy expert

 

Ons bedrijf is een erkend Somfy expert. Somfy is een van de marktleiders op het gebied van automatische besturingssystemen voor rolluiken, zonwering, garagedeuren en andere toepassingen. Als erkend Somfy expert zijn wij gespecialiseerd in de installatie en het onderhoud van Somfy-oplossingen. Dit betekent dat wij alleen werken met hoogwaardige en betrouwbare producten, die jarenlang meegaan en garant staan voor een probleemloze werking.

 

 

Conclusie

 

Als rolluiken expert weten we dat elke situatie anders is en dat elk type rolluik zijn eigen voor- en nadelen heeft. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken op basis van uw persoonlijke situatie en wensen. Als u op zoek bent naar hoogwaardige en betrouwbare rolluiken, dan kunt u terecht bij ons erkend Somfy expert bedrijf. Wij helpen u graag bij het vinden van de correcte soort rolluik!

bottom of page